Summercup III

Nog steeds puffen & zweten!

Het blijft puffen en zweten geblazen. Ook bij de 3de wedstrijd van de Summercup. Gelukkig schoven er soms wat wolken voor de zon en was er af en toe een deugddoende bries (niet Breeze).

Eerst toch enkele, niet onbelangrijke,  bemerkingen bij het gebruik van het golfterrein. De greenkeepers doen al het mogelijke om het terrein, ook in deze uitzonderlijke weersomstandigheden, in een goede staat te houden. Waarvoor dank. Maar dan kom je bijvoorbeeld aan het venneke van hole 5 en dan zie je dat het greenkeeperswerk door een (te groot) aantal spelers niet naar waarde wordt geschat. Minimum 30 plaggen hebben we geteld. Vorige week was daarvan nog niets te merken. Of het is tijdens de week gebeurd of tijdens de wedstrijd. Mijn flightgenoot kwam met z’n afslag in zo’n divot terecht. Geen free drop en dus hole naar de kl ****. De speler in kwestie wordt (zwaar) gestraft voor iemand anders zijn laksheid. Blijkbaar moeten de etiquetteregels eens opgefrist worden.

2de item dat bij heelwat mensen op de maag ligt zijn de alom tegenwoordige sigarettenpeuken. Alle respect voor de rokers onder ons maar bijvoorbeeld aan het prieeltje van hole 4/11 lijkt het wel een asbak. Ontelbare sigarettenpeuken op de grond. En dit terwijl er aan hetzelfde prieeltje een vuilnisbak staat. Schande! Hoe ziet het er thuis bij de rokers dan uit?

Maar terug naar de sportieve kern van de zaak. De derde wedstrijd van de Summercup.  Nog 2 te gaan. Er kan zo stilaan een tussenstand – met dank aan Jan Mertens – worden opgemaakt en de speculaties kunnen beginnen.

De 3de wedstrijd telde 69 inschrijvingen. De resultaten naar traditie … schitterend. Nu wisten 11 spelers hun handicap te verbeteren.

De beste score was dit keer voor Marc Van Leemputte met zo meer eventjes 45 punten. Lynn Peeters scoorde 43 punten en Kieron Crickard en Steve De Greef 41 punten.

Per categorie waren de beste scores:

ü  categorie 1 (0 - 14,9): Kieron Crickard, nieuw in categorie 1 (43), Sven Mintiens ook nieuw in categorie 1 (38) en Marc Van Doninck (35);

ü  categorie 2 (15 – 29,9): Steve De Greef (41), Nele De Zitter (38) en Wilco Danen, Sylvia Bouillon en Diane Vrancken (37);

ü  categorie 3 (30 – 45): Marc Van Leemputte (45), Lynn Peeters (43) en Valerie Cambré (39).

We kunnen, na 3 wedstrijden, ook een eerste tussenstand geven:

ü  categorie 1: Kieron Krickard (112), Marc Van Doninck (105) en Fran Horemans (99);

ü  categorie 2: Hélène Reypens (110), Vincent Ceusters (109) en Nele De Zitter (102);

ü  categorie 3: Valerie Cambré (111), Diane Vrancken (109) en Karen Peiremans (103).

Drie wedstrijden achter de rug. Nog 2 kansen om u te mengen in het titeldebat. ‘Alles’ is bijna nog mogelijk, want van iedere speler worden enkel de beste 3 resultaten in rekening gebracht. M.a.w. als je alle 5 de wedstrijden meespeelt komen de slechtste 2 resultaten te vervallen.

Wie zit er aan zijn/haar maximum? Wie kan zijn/haar slechtste resultaat nog verbeteren? Wie heeft er nog geen 3 wedstrijden meegespeeld?

Om speculaties en discussies wat aan te wakkeren zullen we de tussenstanden uithangen in het clubhuis.

Hopelijk tot volgende week!

Sponsored by:

Nv Taxi Marcel Transport & Zoon, Bert Kegelaers & Hilde Verelst, restaurant De Blauwe Regen, restaurant De Mangerie, Jan De Raedemaecker, Ronny Dillen en bvba ARK.

Groeten, Sarah & den Eddy

Laatst aangepast op dinsdag, 31 juli 2018 11:58