Interclub

Onze seniors divisie kwam, zag & overwon

Seniors Men I

Tweede promotie in 2 jaar tijd voor de Senioren Men I! De tegenstand van Puyenbroeck, Bernalmont en Beveren bleken veel te licht bevonden en verpulverd door het Witbos Seniors I team gevormd door Wilfried Verhulst, Marc Van Doninck, Ben Ooms (Capt), Leo Van Looy, Koen Raffo, Chris Heylen, Paul De Meutter en Wim Lodewijckx. Op Naxhlet werd dan de finale tegen Mont Garni aangevat. Wilfried en Marc verloren hun partij, Chris en Koen wonnen hun partij. Alles hing in de laatste holes af van de partij Leo en Ben. Beide heren stonden op hole 15 nog 2 down met 3 to go. Op hole 18 was de klus geklaard en ze wonnen met 1 up. Witbos volgend jaar een divisie hoger!

Seniors Men II

De mannen moesten het opnemen tegen Kokijde, Puurs en Limburg.

De eerste wedstrijd tegen Koksijde was een nek aan nek affaire, waarin we alle kans hadden om als winnaar uit de strijd te komen. De eerste flight waren gewonnen en de derde verloren, dus waren alle ogen gericht op de tweede flight, die uiteindelijk door een ‘freak’ shot van de tegenpartij op de 19de hole in ons nadeel beslecht werd. We waren er kapot van, want iedereen had zich als een leeuw in de strijd geworpen.

De tweede wedstrijd tegen Puurs (Breendonk) was een moeilijke, ook al vanwege het Rougemont (in de buurt van Namen) terrein, dat overal scheef ligt richting de vallei. Uiteindelijk zijn wij met de omstandigheden beter omgegaan dan onze tegenstanders, dus winst.

De derde en laatste wedstrijd tegen Limburgsche werd gespeeld op de baan van Ragnies (voorbij Charleroi tegen de Franse grens), waarvan de grond vroeger toebehoorde aan de ernaast gelegen Distillerie de Biercée (bekend door haar Eau de Villée). Het deed ons veel genoegen om als klein clubje onze veel grotere buur in een rechtstreeks duel gedecideerd te verslaan. We eindigden de competitie in onze groep op de tweede plaats met evenveel punten als de winnaar, Koksijde, maar het onderlinge resultaat gaf de doorslag, dus geen finale. We zullen volgend jaar weer moeten proberen om uit deze divisie te geraken.

Dick Klompe geeft het captainship volgend jaar door. Bedankt Dick voor de vele jaren dat je de senioren hebt geleid voor de interclubs!

Laatst aangepast op dinsdag, 23 oktober 2018 13:19