Nieuwe regels & wijzigingen 2019

Nieuwe golfregels & online betalen clubwedstrijden

Nieuwe regels

Over de nieuwe golfregels hebben we op 25 januari een infoavond voorzien waarbij het regel comité toelichting zal geven over de belangrijkste nieuwe wijzigingen. Het regel comité zal die avond worden bijgestaan door Danny Mariens – Referee - Koninklijk Belgische Golf Federatie. De interclub captains zijn welkom (zonder inschrijving)

De infoavond is volzet – we zullen daarom – na 25 januari bekend maken of er nog een bijkomende infoavond komt. De hand-outs van de presentatie zullen zeker met u gedeeld worden via de gekende kanalen.

Wil u graag al meer informatie over, van, voor de nieuwe regels? Dit kan via www.golfvlaanderendigitaal.be/nieuwe-golfregels.

Clubwedstrijden – inschrijving en betaling

Sinds 2018 is het al mogelijk om als bezoeker (niet lid) van GC Witbos een starttijd te reserveren en deze onmiddellijk te betalen. U zal wellicht al gemerkt hebben dat wanneer u een starttijd reserveert een berekening wordt gemaakt van uw greenfee. Als lid bedraagt dit 0 euro maar indien u een bevriend golfer uitnodigt, zal hiervoor een invité greenfee worden aangerekend. U voltooit uw reservatie door middel van de betaling uit te voeren.

Vanaf Season’s Opening 2019 passen we dit systeem toe bij clubwedstrijden. Voor de matchplay wedstrijden zal dit eveneens worden toegepast (Matchplay Mashie en Keizer Karel).

Wat wil dit zeggen?

• Wanneer u zich voor een wedstrijd wenst in te schrijven, wordt u gevraagd om een betaling uit te voeren. Wanneer u de betaling afrondt, bent u ingeschreven voor de wedstrijd.
  • U zal merken tijdens het proces van de inschrijving dat er een berekening wordt gemaakt van de wedstrijdfee. Dit zal voor de meeste wedstrijden de gekende “5 euro” zijn. Tenzij er een uitzondering is zoals bij dubbelwedstrijden. In dit laatste geval zal de fee hoger zijn en zal betaald worden door diegene die zich als eerste van het team inschrijft.

Hoe kan u deze inschrijving betalen?

• U heeft het misschien al gezien dat er op i-golf interactive een knopje is bijgekomen (nl. BE-money). Bij de app zal dit worden toegevoegd na de update in maart 2019. Voorlopig kunt u het op de app terugvinden onder “mijn info”.
  • BE-money is een kredietensysteem, waarbij geld (bedrag naar keuze) kan worden opgeladen op uw beveiligde account (Golf Vlaanderen app / i-Golf Interactive). Met BE-money kunt u zich vervolgens inschrijven voor clubwedstrijden. Ga naar https://www.youtube.com/watch?v=PgCHwt_r_KE&t=21s voor meer info.
  • Wanneer u krediet heeft opgeladen en uw vervolgens wenst in te schrijven zal u merken tijdens het inschrijvingsproces dat uw krediet wordt weergegeven.
  • Als het krediet toereikend is, zal er geld worden afgewaardeerd van uw krediet. U bent ingeschreven voor de wedstrijd.
  • Als het krediet ontoereikend is, zal u worden doorverwezen naar de betaalpagina. Een online betaling wordt opgestart. U zal hier worden gevraagd om het bedrag te betalen via het aangeboden betaalmiddel*. Rond u dit correct af, dan zal u een bevestigingsmail ontvangen en bent u ingeschreven voor de wedstrijd.
  • Dit wil zeggen dat er 2 mogelijkheden zijn om u in te schrijven voor een wedstrijd:
    • Via uw kredietensysteem = BE-money
    • Via een directe betaling = Online betaling

Hoe kan ik uitschrijven – annuleren?

• U zal zien dat uitschrijven – na een betaling – niet meer mogelijk zal zijn. In het verleden werd de club er weleens op gewezen dat golfers die vroegtijdig een plekje reserveren uiteindelijk niet deelnamen aan de wedstrijd. Met het gevolg dat andere golfers niet konden deelnemen.
  • Uitschrijven is vervolgens enkel mogelijk via het secretariaat en/of captain. U zal hiervoor ook een geldige reden moeten kunnen opgeven waarom u wenst uit te schrijven.
    • Ziekte of ongeval
    • Overlijden/ begrafenis
    • Oproeping of dagvaarding
  • Als de uitschrijving rechtmatig is zal het geld worden teruggestort op uw BE-money.

Is dit van toepassing voor alle clubwedstrijden?

• Dit zal geldig zijn voor de meeste weekendwedstrijden en voor alle mens wedstrijden.
  • Voor jeugd, dames- en seniorenwedstrijden werken we volgens het systeem zonder betaling bij de inschrijving.

Hoe verloopt het betalingsproces?

• Vanuit i-golf of de app zal u worden doorverwezen naar de betaalpagina.
  • Dit is het geval wanneer u geld wil opladen voor BE-money of wanneer u de wedstrijdfee onmiddellijk wenst te betalen.
  • Kies hier uw betaalkaart (middel) aan. Bij voorkeur bancontact en volg de verdere instructies.
  • U zal na de bevestig van u pincode terug worden gestuurd naar de app en of i-golf.
  • U ontvangt steeds een bevestiging van uw online betaling.

Welke betaalmiddelen zijn er?

• Via het betaalplatform van Golf Vlaanderen kunt u gebruik maken van. Wij raden u aan om de bancontact app te installeren op uw smartphone of tablet. U kan ook gebruik maken van de app van uw “homebank”.
    • Bancontact
    • KBC / CBC
    • Belfius
    • ING
    • Visa
    • MasterCard
    • Maestro

Tips:

• BE-money is ook te gebruiken wanneer je in een andere club een starttijd wenst te reserveren. De lijst van clubs zullen binnenkort bekend worden gemaakt.
  • https://www.golfapp.be/appindepraktijk, hier vindt u meer info over het gebruik van de app.
  • U kan uw paswoord van i-golf interactive en de GV-app veranderen via deze link

Nog bijkomende vragen over de werking? Contacteer gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij staat u graag ter woord.

Laatst aangepast op donderdag, 24 januari 2019 21:25