Rabbits & rabbits jeugd

Al wedstrijd nummer 4

Sponsors ‘van dienst’: Valerie Cambré (A.M.K.) en Philippe Van Eekelen (captain van een baggerschip). Philippe staat niet graag in de belangstelling en trad dan maar surplus aan als huisfotograaf bij de prijsuitreiking, kwestie niet op het podium te hoeven. De honneurs werden dan gelukkig door Valerie waargenomen. En prijzen waren er in overvloed. Valerie en Philippe hadden zelfs voor alle jeugdspelers een geschenk bij. Een staande ovatie en een flesje bubbels waren dan ook van harte gegund.

50 rabbits en 7 jeugdspelers hadden zich ingeschreven.

We hopen natuurlijk op goed golfweer. Maar zondag was het voor een aantal spelers over. Allicht was de brute overgang naar subtropische temperaturen er net iets te veel aan.

De resultaten waren goed. 6 spelers, waarvan 4 rabbits en 2 begeleiders slaagden er in hun handicap te verbeten. Winnaar werd Jeff Van Hoof met een prachtige score van 44 punten. Zijn handicap zakt naar 35. Tweede plaats was voor Wim Van Genechten met 39 punten. Hij zakt naar 34,5. En dan …

Derde plaats was normaliter voor Willy Van Herck met 38 punten. Maar hierbij lieten de administratieve capaciteiten van ondergetekende het afweten: er werd foutief vanuit gegaan dat Willy als begeleider aantrad en dus niet in aanmerking kwam voor de prijzen. Met 38 punten zakt Willy nu wel onder de magische rabbitgrens van 30. Nog eens sorry voor het misverstand Willy. We konden nog een troostprijs uit de mouw schudden en we zullen er voor zorgen dat Willy ook z’n ‘verdriet’ kan verdrinken. De derde prijs ging dus eigenlijk onrechtmatig naar Jens Van Hal. Maar met 37 punten was het hem zeker gegund.

De, ondertussen, traditionele aanwezigheidprijs ging naar Johan Op de Beeck. Nog eens het bewijs dat het bijwonen van de prizegiving altijd kan lonen.

De jongste golfspelers speelden over 9 holes. Alle 7 zetten ze goeie resultaten neer. Maar Lukas Van Sande was uiteindelijk de beste met maar liefst 23 punten voor z’n vriend Karsten Van Hoof met 22 punten. En dat over 9 holes. Schitterend!

Zoals geweten zijn er dit seizoen ook birdieballen, voor een 2 op de scorekaart, te verdienen. Deze keer konden er 5 birdieballen worden uitgedeeld.

Rest naast een staande ovatie voor de sponsor een speciale dikke merci aan de begeleiders.

Volgende rabbitwedstrijd staat pas gepland voor september. Om die vakantieperiode te overbruggen organiseren we op Witbos sedert enkele jaren een Summercup: 5 wedstrijden in juli en augustus. Voor het eindresultaat worden van iedere speler de 3 beste resultaten in rekening gebracht. Met die formule en daarbij geen handicapbeperking kan iedereen – ook diegene die er enkele weken tussenuit trekken – deelnemen. Inschrijven NU!!!

Groeten Sarah, den Eddy & Wim

Laatst aangepast op maandag, 03 juni 2019 21:15