Workshop "Warm-up voor Golf"

Workshop "Warm-up voor Golf"

Wij informeren u graag omtrent de praktische workshop “Warm-up voor Golf” die georganiseerd wordt door golfkinesitherapeut Andersen Arno en dit op 25 juni e.k.. Arno is een jonge kinesitherapeut gespecialiseerd in golf, golfrevalidaties en golf performance trainingen en werkzaam in de regio Antwerpen in zijn eigen praktijk Approach Physiotherapy op Golfclub Drie Eycken. Hij volgde in de middelbare school een topsportopleiding voetbal en was werkzaam tijdens zijn opleiding tot kinesitherapeut bij de A-kern van het toenmalige eerste klasse team K. Lierse S.K.. Verder werkte hij reeds voor de Vlaamse Taekwondo Federatie waar hij instond voor de wekelijkse medische en fysieke opvolging van de taekwondo atleten in de Antwerpse topsportschool en reisde hij mee op tal van internationale tornooien.

Na het beëindigen van zijn voetbalcarrière, aan de start van zijn opleiding tot kinesitherapeut, startte hij met golfen hier op Witbos. Ookal woont hij niet in de Kempen en is hij inmiddels enkele jaren lid op Golfclub Cleydael om logistieke redenen, toch kon hij zich niet losmaken van onze club en is hier nog steeds slapend lid. Vanaf het moment dat hij startte met golf werd het al snel zijn grootste passie om golf, kinesitherapie en wetenschap aan elkaar te linken. Het is dan ook geen toeval dat hij het vak blessurepreventie doceert binnen de opleiding tot Golf Initiator, waarmee GolfVlaanderen opwarming tracht te promoten binnen golf.

Opwarming voor het golfen verbetert niet enkel je score, maar vermindert ook je blessurerisico volgens wetenschappelijke literatuur omtrent golf. Echter merken we, dat opwarming in de praktijk nog te weinig gebeurt. Hier zou Arno graag verandering in brengen via een sensibiliseringscampagne door heel Vlaanderen, waar hij workshops “Warmup voor Golf “ komt geven op de Goflclubs. Wij kunnen met enige fierheid stellen dat wij één van de vele golfclubs zijn in Vlaanderen die dit project steunen. Wij denken namelijk niet enkel aan het spelniveau van onze leden, maar ook aan hun gezondheid. Ultiem levert deze workshop u een blessurevrije golfcarrière op, en betere scores op de eerste holes die u speelt waardoor u ook uw spelplezier verhoogt.

Om deze reden ontwikkelde Arno een 12 minuten durende opwarming die door elke golfer op de driving range kan uitgevoerd worden alvorens zijn technische training te starten of de baan in te gaan.

De workshop zal ongeveer 1 uur duren, waarin de wetenschap achter opwarming in golf kort wordt toegelicht en waarin de opwarming praktisch aangeleerd wordt. Je ontvangt een set materiaal waarmee je de opwarming kan blijven uitoefenen, inclusief een postertje van de oefeningen, en een video waarin alle oefeningen nog een keertje aan bod komen. Inschrijving kost € 45,- per persoon. Indien u interesse hebt om deel te nemen kan u inschrijven via IGolf.

U wilt de best mogelijke score spelen, helemaal klaar zijn om aan uw golfronde te starten en uiteindelijk ook nog blessures voorkomen? Schrijf dan zeker in op deze interessante workshop!

Laatst aangepast op maandag, 10 juni 2019 12:19
Kalender
Zoeken