Canon Ball Cup

Dit jaar mochten we onze Engelse vrienden opnieuw welkom heten. Hun bezoek ging gepaard met het spelen van de jaarlijkse Canon Ball Cup. De zon was van de partij waardoor het een super 13 holes werden vol fun, sun & golf.

Vooraleer we overgingen tot de prijsuitreiking werd er door John Gaughan en Kris Keelor een presentatie gegeven over de geschiedenis van onze golfclub. Onze voorzitter Patrik de Cat verwelkomde hen en gaf het woord aan John & Kris. John kwam met een aantal anekdotes op de proppen waardoor we een levendig beeld kregen van hoe het hier destijds op de militaire golfbaan aan toe ging. Kris weidde dan weer uit over hoe de golfbaan ontstaan was. Geloof me dat was een huzarenstuk dat de militairen destijds op zich namen. Er werd gelachen en ondertussen genoten van een hapje en een tapje.

Er werd door onze Engelse vrienden een mooie prijzentafel voorzien die ze maar al te graag uitdeelden.

Op het podium mochten volgende personen schitteren. Zij ontvingen respectievelijk de 1e, 2e en 3e prijs:

- Willy Grebruers

- Nick Habraken

- Liesbeth Winther

"The most honest golfer" werd Josephine Boi; zij nam deze graag in ontvangst. Daarnaast waren er nog een aantal speciale prijzen overhandigd. Zo won Dave Gommers de longest drive, Niki Jansen de nearest, Sylvia Bouillon de longest drive bij de dames en Liesbeth Winther de nearest bij de dames.

Vorig jaar werd de 'Triangle Trophy' ontworpen en voor de eerste maal uitgedeeld in een onderlinge competitie tussen de "British". Ook dit jaar was deze trophy van de partij en mocht deze uitgereikt worden aan Steve Hindle. De Triangle (hole 4-5 & 6) is de bermudadriekhoek op onze golfbaan waar heel veel golfers de mist in gaan. U weet waarover ik het heb hé ... ;-)

De namiddag werd afgesloten met de officiële opening van "The Witbos Military & Cultural Heritage Museum" met op de achtergrond de deuntjes van de Pagus Wasia Pipes & Drums band. Tijdens de BBQ werd er nog nagekeuveld en werden de banden tussen onze leden en de Engelse vrienden nogmaals versterkt.

Laatst aangepast op vrijdag, 12 juli 2019 14:39