Summercup I

De Summercup! Stilaan een prachtige traditie op Witbos.

De ‘kop’ van editie 2019 is er af! De eerste wedstrijd werd gespeeld op zondag 14 juli.

Het concept van de Summercup blijft hetzelfde om reden dat je aan een succesformule best niet te veel pruts. Dus 5 wedstrijden waarvan de beste 3 resultaten van iedere speler in rekening worden gebracht. Dit jaar wordt er gespeeld in 5 categorieën:

• categorie 1 mix: hcp 0 t.e.m. 18,4
  • categorie 2 dames: hcp 18,5 t.e.m. 29,9
  • categorie 2 heren: hcp 18,5 t.e.m. 29,9
  • categorie 3 mix: hcp 30 t.e.m. 45 (rabbits)
  • categorie 4: jeugd

Voor alle duidelijkheid: voor de eindrangschikking geldt de categorie waarin men start, dus m.a.w. gedurende de Summercup mag/kan er niet van categorie worden veranderd.

Diverse sponsors staan borg voor een rijke prijzentafel.

Speeldag 1 werd gespeeld onder alles behalve zomerse weersomstandigheden. Warm was het niet te noemen maar gelukkig bleef iedereen droog ondanks een steeds dreigender wolkendek.

69 inschrijvingen bij de volwassenen en 4 bij de jeugd. Daar kunnen er dus wel enkele bij.

De resultaten waren goed. 6 spelers wisten hun handicap te verbeteren.

De beste score was voor Nicole Nys met maar liefst 41 punten voor Bernard Bisschop (40 p) en 3 spelers met 38 punten: Willy Bakelants, Niki Janssen en Dirk Hellemans.

Categorie-gewijs kwamen de beste resultaten op naam van:

• categorie 1 (mix): Bernard Bisschop (40 p), Willy Bakelants (38 p) en Steffan Verbeeck (36 p)
  • categorie 2 (dames): Nele De Zitter (35 p), Monique Badts (32 p) en Christel Vansant (29 p)
  • categorie 2 (heren): Dirk Gysemberg (36 p), Willy Gebruers (33 p) en Peter Loosen (32 p)
  • categorie 3 (mix): Nicole Nys (41 p), Niki Janssen (38 p) en Dirk Hellemans (38 p)
  • jeugd (9 holes): Thomas Canters (16 p), Jayden Adriaensen (12 p) en Amber Caremans (8 p)

Best brut is voorlopig in handen van Stefan Verbeeck met 29 p.

Eén wedstrijd afgewerkt nog 4 te gaan. Dus voor diegene die een minder resultaat lieten optekenen zijn er nog geen ‘potten’ gebroken omdat enkel de beste 3 resultaten in rekening worden gebracht.

En als het tegenzit kan je na de wedstrijd nog altijd genieten van het aangenaam gezelschap op ons prachtig terras.

Sponsored by:

Bert Kegelaers & Hilde Verelst, restaurant De Blauwe Regen, restaurant De Mangerie, Jan De Raedemaecker, Gommers en Breeze VOF (Dave & Sarah) en bvba ARK (Nele & Eddy).

Groet

Sarah en den Eddy