Summercup II

De tweede wedstrijd van het seizoen

Speeldag 2 werd gespeeld onder bizarre weersomstandigheden. Aanvankelijk zwaar bewolkt. En dan, rond de 3 u, een onweer van jewelste: bliksem, donder, plensbui … dus werd om veiligheidsredenen de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Na een dik half uur kon captain Guy de wedstrijd terug op gang blazen. Daarna werd het echt zwoel op het terrein. Maar enfin er zijn ergere dingen in het leven dan efkens te moeten stoppen met golfen.

Slechts 52 inschrijvingen bij de volwassenen en 2 bij de jeugd. Ik denk een laagterecord. Over mogelijke oorzaken is er al heelwat gediscussieerd: verlofperiode, nieuwe wijze van inschrijven, gestegen inschrijvingsgeld, kalender die maar met mondjesmaat wordt opengesteld, weersvoorspellingen, … Swat, ieder z’n mening en allicht zal de waarheid nu ook wel weer in het midden liggen en een combinatie zijn van. Maar het teruglopend aantal inschrijvingen is een vaststelling!

De resultaten waren gewoonweg schitterend. Nog niet dikwijls een uitslag tegengekomen waaruit blijkt dat maar liefst 12 spelers hun handicap wisten te verbeteren. Daarbij zelfs 6 spelers met 40 of meer punten: Jens Van Hal (43 p), Sven Laurens (42 p), Chris Verrycken (41 p), Yvan Goelen (41 p), Kieron Crickard (40 p) en Raf Smets (40 p).

De beste score was dus voor Jens Van Hal die thuishoort in categorie 3 en qua handicap zakt van 34,6 naar 31,1. Ook Sven Laurens zit in categorie 3 hij verbetert z’n handicap van 44 naar 38. Derde in categorie 3 was Yvan Goelen hij maakt een hcp-sprong van 45 naar 40.

In categorie 1 was Chris Verrycken (41 p) de beste, voor Kieron Crickard (40 p) en Yves De Winter (39 p).

In categorie 2/dames was de eerste plaats voor Greta Heylen (31 p), voor Christel Vansant (30 p) en Hilde Vilters (30 p).

In categorie 2/heren ging de overwinning naar Raf Smets (40 p), voor Eddy Bellens (38 p) en Johan Op de Beeck (36 p).

Bij de jeugd was Jayden Adriaensen met 17 p (over 9 holes) de beste met Amber Caremans (12 p) op de tweede plaats.

Na 2 van de 5 wedstrijden (beste 3 resultaten worden in rekening gebracht) kunnen we dankzij de digitale inbreng van Jan Mertens reeds een voorlopige rangschikking geven:

• categorie 1 (mix): Chris Verrycken (75 p), Yves De Winter (73 p) en Kieron Crickard (72 p)
  • categorie 2/dames: Nele De Zitter (59 p), Christel Vansant (59 p) en Badts Monique (55 p)
  • categorie 2/heren: Raf Smets (66 p), Eddy Bellens (64 p) en Danny Vandeweyer (58 p)
  • categorie 3 (mix): Sven Laurens (74 p), Luc Storms (73 p) en Niki Janssen (73 p)
  • jeugd: Jayden Adriaensen (29 p) en Amber Caremans (20 p)

Twee wedstrijden afgewerkt nog 4 te gaan.

Sponsored by:

Bert Kegelaers & Hilde Verelst, restaurant De Blauwe Regen, restaurant De Mangerie, Jan De Raedemaecker, Dave Gommers & Sarah Breeze en bvba ARK (Nele & Eddy).

Groeten, Sarah & den Eddy.

Laatst aangepast op dinsdag, 30 juli 2019 09:52