Summercup V

Summercup V

De finale!

De Summercup 2019 zit er weeral op. Dankzij velen is het andermaal uitgegroeid tot dé zomerse golfontmoeting.

De finale kreeg wat het verdiende: prachtig weer, een maximaal deelnemers-veld, prachtige uitslagen, verrassende wendingen in de eindrangschikking, veel volk op de prijsuitreiking annex receptie, uitpuilende prijzentafel …

Goed weer blijkt een garantie op goede resultaten. De wedstrijd was volzet: 72 inschrijvingen bij de volwassen en 10 jeugdspelers. In de laatste wedstrijd wisten liefst 13 spelers hun handicap te verbeteren. Scores van 40 punten en meer waren er voor: Wim Van Genechten (48 p), Jo Dijck (43 p), Willy Bakelants (41 p) en Dominic Van Hoof – Nick Habraken – Bert Kegelaers (40 p).

Ook de jeugdspelers deden het fantastisch. De helft van de jeugdspelers wisten hun handicap te verbeteren met als uitschieter Thomas Canters met maar liefst 34 p en dat over 9 holes. Ongelooflijk!

 

De resultaten van de 5de Summercup-wedstrijd:

* Algemeen: Wim Van Genechten (48 p), Jo Dijck (43 p) en Willy Bakelants (41 p)

* Categorie 1 (mix): Jo Dijck (43 p), Willy Bakelants (41 p) en Bert Kegelaers (40 p)

* Categorie 2 (dames): Bruers Monique - Loes Rymenants (36 p) en Ils Maes – Nele De Zitter (35 p)

* Categorie 2 (heren): Rudy Leysen – Raf Smets (38 p) en Alec Bemelmans – Peter Loosen (34 p)

* Categorie 3 (mix): Wim Van Genechten (48 p), Dominic Van Hoof en Nick Habraken (40 p)

* Jeugd (9 holes): Thomas Canters (34 p), Lukas Van Sande (23 p) en Jayden Adriaensen (22 p)

 

Slechts een half uurtje nadat de laatste flight was binnengekomen kon, dankzij de medewerking van Jan Mertens en Guy Van hoof, het eindklassement van de Summercup 2019 reeds worden gedeclameerd:

* best netto algemeen en dus overall-winnaar: Jens Van Hal (119 p). Wist met een geweldige eindjump alle vooropgestelde favorieten achter zich te laten;

* best brut algemeen: Teresa Van Hove (93 p). Met slechts 3 wedstrijden op de teller een opdoffer voor het achterkomend mannelijk geweld;

* categorie 1 (mix): Willy Bakelants (115 p), Jo Dijck (114 p) en Chris Verrycken (113 p). Een verassende slotwending.

* categorie 2/dames: Nadine Willems (115 p), Nele De Zitter (106 p) en Greta Heylen (98 p). Dezelfde namen in dezelfde volgorde als voorheen.

* categorie 2/heren: Raf Smets (116 p), Peter Loosen (110 p) en Willy Gebruers (104 p). Peter Loossen wist zich met slecht 3 wedstrijden in de top te wurmen.

* categorie 3 (mix): Nick Habraken (117 p), Wim Van Genechten (117 p) en Dominic Van Hoof (111 p). Jens Van Hal was hier normaliter de winnaar maar vermits hij reeds tot algemene winnaar werd uitge-roepen …

* jeugd: Thomas Canters (68 p), Jayden Adriaensen (57 p) en Amber Caremans (56 p). Zelfde spelers als voorheen maar in een andere volgorde.

 

En na de proclamatie – zoals het hoort – een receptie: hapjes, een drankje, gezellig napraten … en de onvermijdelijke plakkers!

 

Rest een dikke merci aan: horeca, greenkeeping, bestuur, Jan Mertens, Guy Vanhoof, … alle deelnemers … en een staande ovatie voor onze gulle sponsors.

Sponsored by:

Bert Kegelaers & Hilde Verelst, restaurant De Blauwe Regen, restaurant De Mangerie, Jan De Raedemaecker, Gommers en Breeze VOF (Dave & Sarah) en bvba ARK (Nele & Eddy).

 

Groeten, Sarah & den Eddy (die ook zeker en vast een schouderklopje verdienen :-))

Laatst aangepast op donderdag, 15 augustus 2019 10:07
Kalender
Zoeken