Green van de Hoop

Witbos speelt voor het goede doel

Zondag 25 augustus werd onze jaarlijkse wedstrijd "Green van de Hoop" gespeeld. Onze leden betalen een extra wedstrijdcentje en deze wordt integraal gestort ten voordele van Muco.

Katrien van de organisatie legde ons uit wat Muco juist inhoudt.

Mucoviscidose of taaislijmziekte is de meest frequente erfelijke aandoening in België. Kinderen en jongvolwassenen lijden vooral aan ademhalings- en spijsverteringsproblemen. De ziekte wordt veroorzaakt door mutaties in het CFTR-gen. Dat gen bevat de code voor een ionenkanaal in longen en darmen. Een ionenkanaal is een microscopisch sluisje in de celwand waarlangs geladen deeltjes de cel kunnen in- en uitstromen. In dit geval gaat het om deeltjes chloride en bicarbonaat: als die onvoldoende de longen en darmen kunnen instromen om daar de slijmen te hydrateren, ontstaat er een taai slijm dat bacteriën niet meer efficiënt kan doden.

Momenteel bestaat er nog geen medicament om deze ziekte te verhelpen. De Mucovereniging kan niet op subsidies rekenen en gaat dus andere middelen zoeken om centjes bij mekaar te krijgen voor wetenschappelijke onderzoeken maar ook voor sportmateriaal etc. Onze centjes zijn dus erg gewaardeerd. Hopelijk kunnen we hen volgend jaar nogmaals steunen en kunnen we nog meer leden zover krijgen om ook hun steun te betuigen d.m.v. een centje te doneren.

De organisatie voorzag een prijzentafel met luxe-producten en mochten deze overhandigen aan volgende deelnemers:

Dames II

- Monique Bruers

- Ann Lenaerts

- Nele De Zitter

Dames III

- Nicole Nys

- Sophie Schippers

Heren I

- Sven Cammaerts

- Olivier Wuyts; niet aanwezig

- Yano Wouters; niet aanwezig

Heren II

- Karel Vanhulle

- Hugo Schelstraete

Heren III

- Erik Opdebeeck

- Hendrik Soete, niet aanwezig

- Paul Matheus

Helaas waren er enkele deelnemers niet aanwezig op de prijsuitreiking waardoor we volgende deelnemer in de plaats naar voren mochten roepen:

- Eros Tomassetti

De boodschap hier luidt nogmaals; wees steeds aanwezig! Ook gewoon uit respecht naar al onze sponsors is dit toch wel belangrijk.

Proficiat allemaal!

Laatst aangepast op dinsdag, 27 augustus 2019 12:52