Interclub saga

Interclub saga

Seniors men II

Na een ochtendlijke autorit langs Limburgse stadjes (bang voor de files)  door de Haspengouwse leemstreek tot tegen de Heuvelrug van de Condroz speelde de finale zich af op Golf Club de Naxhelet, in de buurt van Hoei met zicht op de koeltorens van Tihange.

Na nog juist een foto genomen te hebben met de zon in het aangezicht moest al snel de paraplu opengetrokken worden voor wat een lange dag gespijsd met felle regenbuien zou worden. 

Het werd een zware opdracht want onze tegenstander Antwerp Golfschool had zijn lage handicappers meegebracht. 

Flight 3 met Guido en Willy werd al snel afgeremd door het trage spel en geraakte niet op dreef en kreeg al vlug 4 holes down rond de oren. Na een korte opflakkering in de back nine kon het verdict uitgesteld worden tot hole 15 maar na 6 uur speeltijd, of was het wachttijd, was de kloof onoverbrugbaar. Een hard maar correct verdict want tegen een in regulation spelende AGS speler en ons mindere vormpeil konden we niet op.

Flight 1  Luc en Danny, in theorie het mindere team met de hoogste handicaps, kon het tij wel keren maar had na 18 holes geen afstand kunnen nemen. Dan maar verder naar hole 19 ... en naar hole 20 ... en naar hole 21 ... en na het doorstaan van de  puttingsfaalangst en met nog een fikse regenbui erbovenop werd op hole 22  de wedstrijd in hun voordeel beslist. Wat een thriller en van volhouden gesproken met een wedstrijdduur van meer dan 7uur, het was bijna donker.

Dus lag het lot in handen van Flight 2 van Hugo en Dick onze meest ervaren , om niet te zeggen oudste flight. Hugo speelde waarschijnlijk de beste wedstrijd in zijn Interclub geschiedenis. Na 9 holes met 2 boven de baan keren, maar dan nog maar met 1 up staan, dit was een straffe partij. Het ging gelijkopgaand tot op hole 18 waar het nog all square bleef. Dus op naar hole 19..  en nee daar bleef het bij. Gefnuikt door een slechte ligging rond de green op een voor de rest wel heel goed bespeelbare baan en vooral nog perfect bijliggende greens ondanks de overvloedige regen (een voorbeeld voor Witbos).  Ja, ik ben het aan het uitstellen, werd de partij uiteindelijk verloren en mochten we de schotel van winnaar niet in ontvangst nemen. Een duik in het Welness bereik was welkom maar daar was het te laat voor.

Maar niet getreurd ik ben ontzettend trots op de prestaties in deze campagne, we hebben 3 wedstrijden gewonnen en de promotie afgedwongen. Doe het maar na en op naar volgend jaar.

Met dank aan de spelers van dit jaar  Paul De Meutter, Guido Vercammen, Dick Klompe, Guy Horemans, Hugo Bertels, Luc Van Looy en Danny Vandeweyer .

Een speciale vermelding is nog op zijn plaats voor Hugo. Spijtig voor ons gaat hij volgend jaar onze club verlaten en noordelijker oorden opzoeken. Een Interclub wedstrijdspeler in hart en nieren, zo kunnen we er meer gebruiken.  Extra bedankt Hugo en veel succes gewenst bij de golf en andere exploten die je tegemoet gaat , het gaat je goed.

Willy Bakelants  

 

Seniors dames

Hallo iedereen

Hier een verslag van de damesploeg, die hun best deden maar helaas er niet in geslaagd zijn in dezelfde categorie te blijven.

Dinsdag begonnen we de wedstrijd tegen Naxhelet 30 min. te laat en in de gietende regen op het kleine parcours van Ieper.

Suzy D. en Bertje begonnen met verlies van de eerste hole, maar bleven vechten tot we na de tiende hole de wedstrijd  naar ons toe

konden trekken. Op hole 16 wonnen we de wedstrijd.

Greta H. en Christine M. speelden de tweede partij, maar Naxhelet was te sterk en hadden misschien meer geluk en haalden de buit

binnen op hole 15.

Anne B. en Lieve C. verloren ook op hole 15 na een hevige strijd.

Dit was de beslissende wedstrijd om in de reeks te blijven, spijtig genoeg hebben we dit niet kunnen waarmaken.

Bedankt dames allemaal voor jullie inzet, het was altijd super gezellig.

Groetjes jullie captain,

Bertje

 

Seniors men I

Het was op dinsdag 24 september erop of eronder op het terrein van Rougemont voor Seniors Men 1. We moesten met 3-0 winnen en tegelijkertijd moest Naxhelet met 3-0 verliezen, enkel dit scenario zou ons de promotie opleveren. Het gedroomde scenario kwam helaas niet uit. We wonnen wel met 2-1 van Anderlecht (tegenwoordig is dat niet zo moeilijk meer, ook niet in de golf..) maar Naxhelet won haar wedstrijd. We zijn uiteraard zeker van het behoud, maar dus geen 4de promotie in vijf jaar tijd voor ons team. Volgend jaar beter!

Bedankt aan Wilfried Verhulst, Marc Van Doninck, Koenraad Raffo, Chris Verrycken, Frank Horemans, Wim Lodewijckx en Leo Van Looy voor de sportieve inzet en de beschikbaarheid, de mooie en spannende campagne en het echte “sportmanship” dat nodig is om in een goede ploeggeest knappe resultaten te behalen.

Ben Ooms, captain Interclub team Seniors Men 1

 

Seniors men II

Met vertrouwen, nou ja, onze 3 de wedstrijd  op Louvain La Neuve  tegen Mont Garni aangevat . Er moest gewonnen worden om de poul te winnen., dus was het erop of eronder.

Flight 1 vertrok zoals gewoonlijk  met de afslag in de problemen. Blijkbaar was het deze keer moeilijker om hiervan te bekomen. Na 5 down de eindspurt te laat ingezet, het werd  nog 3 down met 1 hole te gaan. Toch goed gedaan.

Flight 2 speelde een solide wedstrijd. Op de fairway blijven is altijd goed voor het resultaat. 4/3 en dus game over voor de tegenstander.

De beslissende Flight 3 moest even slikken, 3 down na 3 holes. Enerzijds de long hitter bij de tegenstander, anderzijds, als je de green mist dan wordt het moeilijk. Maar dan gestaag de voorsprong weggeknabbelt tot all square, wat een spanning. Des te méér regen er viel des te beter werd ons spel.  De green werd terug gevonden en na een slag uit de natte bunker  (Die lukte nu wel) met een easy par op hole 16 werden de tegenstanders uit hun lood geslagen. Dormie met nog 2 te gaan en daar bekwamen ze niet meer van op hole 17. De buit was binnen.

Met 3 gewonnen wedstrijddagen een zeeeeer geslaagde campagne met de allereerste promotie ooit naar een hogere Divisie voor Men II

Heel hard bedankt team, meer kan een debuterende ploegcaptain niet dromen. 

Nu de finale nog voor de  eer.

Groeten  van een fiere captain  van Men II Div 6.

Neem een kijkje bij de uitslagen via https://golfbelgium.be/nl/inschrijven-of-raadplegen/#/interclub/969/overview  

Geef bij SEARCH TEAM/CLUB "Witbos" in, dan kan je bij de donker aangeduide blokjes de resultaten zien als je op score van de wedstrijddag klikt.

 

Seniors men II

Op de 9 holes linksachtige baan van Beveren vond gisteren onze tweede Men II confrontatie,  nu tegen  Breendonk-Puurs de specialisten van de korte banen,  plaats. Ons eerste 4BBB duo Paul De Meutter en Luc Van Looy testte alvast het zoeken  en het slaan uit het helmgras.Eerst zand in de ogen van de tegenstander strooien he. Vanaf de volgende holes kwamen ze pas echt op dreef en een easy win kwam er al snel aan. Paul moest nog naar een receptie he. 

Bij de flight van Danny Vandeweyer en Dick Klompe waren de "Provisionals" ook in lucht en de ballen zoek. Het ging een lange dag worden. Ze, zeker onze ouderdomsdeken,  hebben hun streng nog goed getrokken want pas op hole 18 kon de 1 down niet meer opgehaald worden. Er zat hier meer in maar de vorm van de dag moet dan meezitten voor beide spelers. De laatste partij  met Guido Vercammen en Willy Bakelants had het goed kunnen bekijken en had begrepen dat je met de  fairway op de juiste plaats te missen nog de par kan maken. Dus  met nog een birdie er tussendoor direct op voorsprong en dan gestaag zoals het speeltempo de score uitgebouwd.  Het wachten was de enige vijand , maar ze zijn als winnaar mogen stoppen op hole 15.

Vermits we in deze poule nog tegen Mont Garni moeten met hun 1 gewonnen wedstrijd,  moeten we toch tegen hen winnen ondanks onze 2 wins. Het reglement bepaalt dat bij gelijke stand de winnaar van het onderlinge duel naar de fnale gaat.

Dus volgende dinsdag op Louvain La Neuve is het erop of eronder.

 

Seniors men I

Mooi Willy, de nieuwe captain ic seniors 2 doet het goed! Bij ons alom verdriet, we zijn met 2-1 onderuit gegaan tegen Naxhelet op het veld van Pierpont. Hieronder het verslag. De lange 6200m baan van Pierpont vormde het kader waarin senioren I het opnamen tegen de mannen van Naxhelet. Onze eerste partij met Koen Raffo en Marc Van Doninck gleed onderuit tegen de longhitters van Naxhelet. Ben Ooms en Leo Van Looy wonnen hun match op hole 15 dankzij stevig puttingwerk van de twee oorlogsveteranen. Alle druk lag dus weerom op de schouders van het duo Wilfried Verhulst en Frank Horemsn die in de laatste partij tot op hole 18 moeten strijden. Wilfried miste op een haar na een put die een play moest geven. Het mocht dus niet zijn. In deze poule is echter nog alles mogelijk. Momenteel staat Naxhelet er het beste voor met twee gewonnen partijen, maar er is nog een derde werdstrijd volgende week op Rougemont die duidelijk zal maken wie er stijgt en daalt.

Ben Ooms, captain seniors men I

 

Seniors men II

Perfect golfweer, de weergoden waren ons goed gezind, de baan lag er goed bij  en als we geen gras onder de bal hadden dan  mochten we onder de GUR regel het gras opzoeken.

Iedereen was present, zelfs onze vorige IC captain (Dick) kwam ons een hart onder de  riem steken al was hij zelf niet geselecteerd. Tja de beste worden opgesteld, maar wat een teamgeest.

Op tijd aan de afslag  en dan vertrokken er 3 spelers van BREENDONK voor ons!  De ploeg van MONT GARNI  was niet op tijd, start uur was vervroegd. Gelukkig had ik niet dezelfde fout gemaakt.

We waren zo gefocust dat we zelfs de Teamfoto vergeten zijn, volgende keer beter.

De 1 ste flight van Witbos   startte  met 2 Rabbits slagen na de perfecte afslagen van de tegenpartij STEENHOVEN. Oei-Oei dat begon al goed.

2de en 3 de flight begonnen zoals het moest.

Toen kwam de Interclub geest al naar boven.  Guido startte met 2 birdies  en par op de eerste 3 holes , dat telde al snel.

Flight 1 kwam ook op dreef na de gemiste start. Een ervaren kracht (Paul) en de debutant (Luc) waren een gebalanceerd team. Wanneer de sterspeler het op een Hole al eens liet afweten was het zijn medespeler die de steek opraapte. Dus logische uitslag  6/4 Witbos.

Flight 2  lag meer in balans en na wat up en downs was op hole 15 er voor beide spelers pech  met 2 bal posities in het struikgewas. Dus Dormi met 3 holes te gaan.

Na posities in de rough van de tegenstanders zag het er nog goed uit maar op de Green deed hun meester putter weer zijn machtsgreep en over en out na de square.

Flight 3  liet maar 1 hole winnen door de tegenpartij na de flukse start  en ondanks wat fouten wegens voorzichtig spel  een gemakkelijke winst met 6/5.

Dus ik kan van een geslaagd debuut spreken als IC Team Captain, dat smaakt naar meer.

 

Seniors dames

Hier een kort verslag van onze eerste interclub ervaring 2019 van de dames gespeeld op Henri-Chapelle tegen Koksijde om 11u.

1° ploeg : Lieve C. en Anne B. vochten als leeuwinnen, maar verloren op hole 14. De dames van Koksijde waren beter ( lagere handicaps ).

2° ploeg : Nadette S. en ikzelf begonnen goed, maar het betere putten van de tegenpartij werd ons fataal.

3° ploeg : Marleen W. en Pascale K. begonnen wat nerveus, maar herpakten zich om dan op hole 18 te verliezen, spijtig.

Al bij al een mooie vermoeiende dag waar we toch van hebben genoten.

Volgende woensdag spelen we in La Bruyère met een andere opstelling tegen Gomzé die dinsdag won van Naxhelet.

Veel succes volgende week, het zonnetje heb ik al besteld.

Groetjes van de captain 

 

Seniors men I

De seniors heren 1 moesten voor de eerste IC ronde naar Bernalmont in de buurt van Luik. De 9h baan is zeker de moeite om eens te gaan spelen. De greens waren net geprikt en bezand maar hier moesten alle ploegen mee omgaan. Supervriendelijke bediening in het clubhuis en ook heel lekker eten!

Mergelhof was onze tegenstander. Interclub senioren speelt zich af in 4BBB, waarbij 3 teams van 2 spelers het tegen elkaar opnemen.

Leo Van Looy en Ben Ooms wonnen vlot hun wedstrijd dankzij een hot putter van Leo. Marc Van Doninck en Koen Raffo verloren hun match.... bij hen was er sprake van een cold putter....

De sleutelmatch werd gewonnen door Wilfried Verhulst en vers-van-de-pers senior Frank Horemans. Op de par 3 hole 18 haalde Wilfried uit met een verschroeiend teeshot dat de Duitstalige tegenstanders van Mergelhof  mentaal onderuit haalde. 2-1 gewonnen dus. Op naar een 4de titel in 5 jaar?

Ben Ooms, captain IC seniors 1

Laatst aangepast op vrijdag, 11 oktober 2019 12:38

Afbeelding galerij

Kalender
Zoeken