Park & Play Golf protocol

Update - 18 mei

Onder de noemer ‘Park & Play Golf’ mogen de golfclubs gefaseerd en onder strikte voorwaarden heropstarten. Een moment waar we met z’n allen lang naar uitgekeken hebben.‘Park & Play Golf’ staat voor ‘de wagen parkeren en meteen de baan op’: geen babbeltje slaan of teetime vragen op het secretariaat, geen tussenstop in het clubhuis en ook na de ronde meteen weer naar huis. Waar de golfclubs de nodige maatregelen en voorzorgen nemen, zijn er ook heel wat richtlijnen die door de golfers gerespecteerd dienen te worden. Deze richtlijnen kunnen ten allen tijde wijzigen of bijgestuurd worden op basis van beslissingen van de Crisiscel en Nationale Veiligheidsraad. Er zijn opnieuw enkele versoepelingen van kracht. Natuurlijk nog steeds mét social distancing, vermijden van blote handencontact (handen ontsmetten of het materiaal) en met gezond verstand.

Groepslessen kunnen terug (los van niveau, geslacht, leeftijd): bv. starterspakketten.

Daarnaast zijn vanaf 1/06  volgende versoepelingen op Domein Witbos van kracht:

• Jezelf + 2 dezelfde personen kan losgelaten worden en er kan gespeeld worden in een flight van 4, onder volgende voorwaarden:
    • Elke flight heeft een flightverantwoordelijke: dit is een meerderjarige, die de reservatie maakt of de persoon met de laagste handicap in de flight, deze is tevens het aanspreekpunt voor de marshals / clubmanagement.
    • De taak van de flightverantwoordelijke bestaat er in om social distance, slow play, geen blotehandencontact,…. te controleren.
    • Een flight met enkel jeugdspelers kan bijgevolg niet of er loopt een niet-spelende toezichthouder mee.
  • De lockerruimten zullen geopend worden (vanaf 1/06) mits volgende voorwaarden :
    • Voor en na gebruik handen desinfecteren.
    • Beperkte toegang (max. aantal personen geafficheerd bij de ingang) i.f.v. social distancing.
    • De speler raakt enkel zijn eigen materiaal aan en plaatst dit in zijn locker.
    • Kleedkamers blijven gesloten en verboden toegang.
  • Golfshop wordt niet geopend maar indien je iets nodig hebt kan je contact opnemen met Sarah of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Greenfees worden enkel toegelaten op uitnodiging door 1 van onze leden en dit vanaf 1/06. De reservatie van jezelf + een invité gebeurt online en wordt ook online betaald. Dit kan zoals steeds via de Golf Vlaanderen app of via onze website - Igolf.
  • Externe greenfees worden nog niet toegelaten, om onze leden voldoende speelmogelijkheid te geven.
  • Wedstrijden zijn nog niet toegestaan (d.w.z. ontmoeting tussen clubs, uitwisselen van scorekaarten, prijsuitreiking, sponsors,...).

De andere voorschriften blijven gelden. Deze kan u nalezen via de website van Golf Vlaanderen: https://www.golfvlaanderen.be/gv-e-nieuws/park-play-golf.Zoals meegedeeld door de regering kan elke maatregel teruggedraaid worden. Er wordt gerekend op iedereen, zowel op ons als club als jullie de spelers, om deze regels te respecteren en te handhaven. Vanuit de KBGF, i.s.m. Golf Vlaanderen en Afgolf, zal elke inbreuk door de club of spelers streng gesanctioneerd worden. Daarnaast dient u als speler de richtlijnen en beleid van de club te volgen. We willen jullie dan ook bedanken voor het opvolgen en naleven van de voorschriften.

Samen verantwoordelijkNu we dankzij deze versoepelingen opnieuw ons geliefde gras op kunnen, willen we dit vanzelfsprekend graag zo houden. Dat kan alleen indien alle clubs én alle spelers de opgelegde regels en afspraken respecteren. We zijn samen verantwoordelijk voor elkaars gezondheid én voor een positieve evolutie in het golfgebeuren.We rekenen meer dan ooit op ieders fair play!

Laatst aangepast op dinsdag, 19 mei 2020 13:32