Witbos Seniors Nieuws

e313
Frank De Boozere had het gelukkig weer eens bij het verkeerde eind.
Wat een zwaar bewolkte dag met regen en buien, zelfs met een donderslag had moeten worden eindigde zelfs met een pintje en een zonovergoten prijsuitdeling op het terras.
Golfclub Bernalmont was gastgever voor deze openingsmatch van het nieuwe seizoen.
Goed voorzien van de nodige regenkleding en paraplus trokken de 36 deelnemers (3 dames en 6 heren van elke club) de baan op.
Al vlug moest een en ander uitgetrokken worden, want buiten een enkel spatje werd het een super golfdag.

Formule was Matchplay per flight met HCP-verrekening. Er werd door ons team geconcentreerd en vol overgave gespeeld.
Ons team was samengesteld uit, voor de dames, Rosita Gebruers, Greta Heylen, Lieve Claes en voor de heren, Vic Vrancken, Jo Vervoort, Hugo Schelstraete, Marc Geysen, Willy Kok en Bill Van der Jonckheyd.
De andere teams lieten zich echter ook niet onbetuigd en het werden 9 vinnige wedstrijden.
Er werden 3 eerste plaatsen behaald door Lieve, Marc en Bill. We werden 3 maal 2de (waaronder één gedeelde met Bernalmont). Verder spreekt onderstaande puntentabel voor zich.

Bernalmont    Haras    Nuclea    Witbos
1           4                 1            2             3
2           4                 2            1             3
3           3                 2            1             4
4           2                 3            4             1
5           3                 1            4             2
6           1                 3            2             4
7           1                 3            4             2
8           3                 2            1             4
9          2.5               4            1            2.5

TOT   23.5              21           20          25.5

Tijdens de rit huiswaards gooiden ze hierboven de regensluizen open, maar dat kon ons niet meer deren, we hadden de eerste overwinning binnen.
Met deze goede uitgangspositie 25,5, vooral in vergelijking met onze jaarlijks grootste concurrent Nuclea 20, kunnen we iets geruster uitkijken naar de eerstvolgende match bij deze club op 13 Juni.
Nen Dikke Proficiat voor gans het team.

Bill

Donderdag 16 mei  2019

Zomercup 7 (Single STBF)

Wedstrijdfee 4€

We starten in  SHOTGUN  om 10 uur

Inschrijven via    igolf

Donderdag 23 mei 2019

Winge

Tweede uitwedstrijd .

Wij gaan naar

Winge Golf & Country Club

Na de wedstrijd gaan we nu eens eindelijk in Winge lekker eten zonder verassingen

• Voorgerecht: witloofsoep met “Steenbrugge Wit” bier
  • Hoofdgerecht: stoofpotje van varkenswangen met frietjes !!!!!!
  •                     of schelvis met geprakte krieltjes (patatjes) met prei en saus
  • Koffie of thee

Er wordt tijdens de maaltijd ook een drankje naar keuze aangeboden.

Dit alles voor € 20.

Inschrijven op i-golf of de captain of vice.

Melden of je vlees of vis wil.

golfers-circa-1750-58b730103df78c060e00924d.jpg

There must have been rules known to golfers dating back to the origins of the game.

Otherwise, how could players have squared off in competition?

What those rules were, nobody knows.

DE IDEALE MANIER OM EEN PRETTIGE GOLFDAG

OM ZEEP TE HELPEN

duff hack

De meeste spelers beseffen dikwijls niet dat ze anderen ergeren door hun te trage spel.

Toch zijn er vele aanwijzingen om tot dat BESEF te komen. Als je ziet dat de volgende fairway volledig vrij is is dit al een teken dat je te traag aan het spelen bent. Zit een achterop komende flight je steeds maar op de hielen dan speelt deze sneller en MOET doorgelaten worden. Zelfs al zijn ze met MEER spelers dan jou flight.

Er zijn vele dingen die kunnen helpen in het versnellen van je flight en je zal zien dat je spel en je score hier ook mee verbetert.

Vooreerst sta je op een golfterrein en niet op een vismarkt. Praten kan je doen terwijl je wandelt tussen fairways, maar op de baan ben je met je golfspel bezig.