Witbos Seniors Nieuws

 KEERBERGEN

Belgian criterium for seniors: 2, 3 en 4 mei 2018 

36ste EDITIE 

Dit golftornooi is sinds 1982 een van de hoogtepunten van het golfseizoen en zal dit jaar eens te meer senioren golfers van verschillende Belgische clubs verzamelen. 

Dit jaar wordt de vijfendertigste editie van dit criterium georganiseerd. 

Zoals vorige jaren, kunnen we hierbij ook bevestigen dat het Criterium zal meetellen op nationaal vlak voor de rangschikking van de Senior Tour. 

Er zal naast het klassement per team ook een individueel klassement worden opgemaakt volgens de categorie├źn hierna vermeld. 

Voor alle reeksen schrijven de deelnemers zich in via i-Golf. Dit zowel voor individuele deelnemers als voor deelnemers die in ploegverband spelen. Deelnemers van clubs die niet met i-Golf werken, kunnen hun inschrijvingen per email richten aan het secretariaat van Keerbergen Golf. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Inschrijvingen voor Gent I en Ladies I via golfbelgium.be. 

De ploeg captain vult de inschrijvingsformulieren in en stuurt deze naar de Keerbergen Golf Club bij voorkeur via email, zo niet per post. De captain kijkt erop toe dat zijn ploegleden zich individueel inschrijven. Wijzigingen van de samenstelling van de ploegen kunnen door de captain doorgegeven worden tot aan het vertrek van de eerste deelnemer van die ploeg. 

 

De R&A en USGA zijn volop bezig de golfregels te herzien en te vereenvoudigen.

Zo zullen er in de toekomst nog maar 24 regels zijn ipv de huidige 34.

bedoeling is het spel aantrekkelijker te maken, discusies te vermijden en het speltempo te bevorderen.

Een testversie is reeds beschikbaar, spijtig genoeg voorlopig in het engels:

 https://www.rules.golf/~/media/Files/RulesDotGolf/New/Draft-Players-Edition-of-the-New-Rules-of-Golf-for-2019.ashx

Er is op de Home-page van deze site ook een video beschikbaar met begrijpelijke inhoud, ook voor hen die die taal niet machtig zijn. 

golfers-circa-1750-58b730103df78c060e00924d.jpg

There must have been rules known to golfers dating back to the origins of the game.

Otherwise, how could players have squared off in competition?

What those rules were, nobody knows.

 

 

 

DE IDEALE MANIER OM EEN PRETTIGE GOLFDAG

 OM ZEEP TE HELPEN

duff hack

    De meeste spelers beseffen dikwijls niet dat ze anderen ergeren door hun te trage spel.

    Toch zijn er vele aanwijzingen om tot dat BESEF te komen. Als je ziet dat de volgende fairway volledig vrij is is dit al een teken dat je te traag aan het spelen bent. Zit een achterop komende flight je steeds maar op de hielen dan speelt deze sneller en MOET doorgelaten worden. Zelfs al zijn ze met MEER spelers dan jou flight.

    Er zijn vele dingen die kunnen helpen in het versnellen van je flight en je zal zien dat je spel en je score hier ook mee verbetert. 

    Vooreerst sta je op een golfterrein en niet op een vismarkt. Praten kan je doen terwijl je wandelt tussen fairways, maar op de baan ben je met je golfspel bezig.