KLM Open - hoogtepunten

Britse winnaar, Thomas Pieters haalt mooi resultaat

Geen druppel regen!! de KLM Open, van 11 tot 14 september op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort, bracht topgolfers uit de European Tour samen voor de Dutch Open bij onze Noorderburen. Met 2 Belgen aan de start, eindigde The Belgian Bomber, Nicoals Colsaerts op een 41 plaats in het eindklassement met -3. Thomas Pieters startte aanvankelijk zeer goed, maar kende de laatste dag een iets mindere dag. Op deze par 70, haalde hij respectievelijk een score van par, -4, -3 en uiteindelijk +1 de laatste dag. Dit bezorgde hem met een eindtotaal van -6, een gedeelde 22ste plaats, en een prijzengeld van 18.990 €.

De Brit Paul Casey schreef de eindoverwinning op zijn naam. De Engelsman eindigde één slag voor zijn landgenoot Simon Dyson. Joost Luiten, de winnaar van vorig jaar, werd vijfde.

Ander opmerkelijk feit was de hole-in-one van Andy Sullivan. Op de laatste dag, met een hole-in-one op de 15de hole, won hij zo een ruimtereis met de Lynx Mark I.

www.klmopen.nl