Summer Cup 2015

De eerste wedstrijd van de Summer Cup is een feit. Een vrij heroïsch feit, want in die weersomstandigheden 18 holes lopen... een greep uit de commentaren: "alleen voor de echten", "een uitdaging", "als we nu kunnen golfen, kunnen we het altijd en overal". De prijs voor de meest laconieke gaat wel naar "ja, het was nat, hé".

Nat was het inderdaad. Maar dat weerhield de 29 van de 32 deelnemers niet om er toch een lap op te geven. Met misschien wat mindere resultaten, maar dan ook weer niet - ene Koen Dergent sloeg iedereen met verstomming door in dat stormweer zo maar eventjes 43 uit zijn clubs te toveren. Logische knip met 3.5 naar 31.8, nu. Proficiat Koen! Ook Hugo wordt geknipt, met een mooie 37, voor Tom zat er wel meer in, maar "de putts wilden niet vallen".

Bij de heren leidt Koen dan ook uiteraard in de Order of Merit:

2015 Summercup Tussenstand heren

Die Order of Merit is nog wel jong, maar er is daar toch al een mooie kloof geslagen - met nog 4 wedstrijden die kunnen meetellen (3 beste resultaten worden geteld), kan het wel nog alle kanten uit.

Zo ook bij de dames, waar Christel een mooie 32 neerzet en gevolgd wordt op amper 4 puntjes door Hilde, op 6 door Hélène:

2015 Summercup Tussenstand dames

En, last but not least, het Best Bruto klassement totnogtoe:

2015 Summercup Tussenstand Bruto

Het is duidelijk gebleken dat de Summer Cup een duidelijke vraag van de leden beantwoordt en we spelen daarop in door het aantal deelnemers op te trekken en de start van de eerste flight met een half uur te vervroegen voor alle volgende wedstrijden. Voor de goede orde nogmaals de data: 1, 9, 16 en 22 augustus. Inschrijven kan dus nu weer, en moest het weer volzet zijn, zeker inschrijven op de reservenlijst - er zijn altijd wel afzeggingen. Ook al proberen we toch vriendelijk aan te dringen om dat laatste tot een minimum te beperken - de plaatsen zijn tenslotte toch wel schaars. Daarom, als je inschrijft, graag ook komen opdagen (behoudens échte heirkracht, uiteraard). Zo krijgt iedereen de kans om deel te nemen.

En neen, we veranderen de naam niet in Rain Cup - ook al omdat de volgende edities zonovergoten zullen zijn, die bestelling bij de weergoden is uitgevoerd :-)

Tot zaterdag!