Summer Cup 2015 - 3

De 3de wedstrijd (van 5 in totaal) is gespeeld, en er zijn - met een paar mooie resultaten - al wat kaarten geschud, maar er is nog niks beslist...

De Summercup lijkt meer en meer op een wereldreis: de eerste wedstrijd was zo nat, dat sommige dames ervan overtuigd waren dat het moessonseizoen was aangebroken en hulden zich prompt in sarong. De tweede was tropisch warm, het "middenplein" leek wel de steppe bij 40°. Gisteren zuid-Europese klimaattoestanden, maar dat kon Koen Dergent blijkbaar niet deren. Met een verschroeiende uithaal heeft hij de concurrentie héél ver teruggeslagen: met zijn resultaat van 46 Stableford punten, komt hij nu in totaal 20 punten voor op de tweede. Het lijkt een onoverkomelijke kloof, maar het vel van de beer... juist, ja.

20150809 Summercup Heren

Voor de tweede plaats in het nettoklassement bij de heren is het ongemeen spannend: de 5 die daarvoor strijden, zitten op een kluitje bij mekaar. Amper 4 puntjes verschil tussen nummers 2 en 6. Het zal zeer zeker van de vorm van de dag afhangen - en de outsiders niet onderschatten: tot en met plaats 8 is er nog niets beslist en zelfs daar onder zijn er nog kanshebbers. We kijken bijvoorbeeld naar plaatsen 12 tot en met 14, waar Sven, Jan en Jelle nog maar 2 Summercups hebben meegespeeld. Een degelijk derde resultaat doet ook deze drie meed(r)ingen voor de ereplaatsen.

Bij de dames bijna hetzelfde verhaal, maar dan met de eerste plaats als inzet: Christel lijkt riant te leiden, maar Margaux volgt op slechts 28 punten, met een wedstrijd minder. En Alix ook nog niet afschrijven! Bovendien zijn de ereplaatsen hier ook nog niet verdeeld...

20150809 Summercup Dames

Het bruto klassement? Zelfde beeld - Dave kan zeker nog niet op zijn lauweren rusten, de concurrentie (vader en zoon Van Doninck en de onvermijdelijke Benny) ademt daarvoor toch wel net iets te nadrukkelijk in zijn nek:

20150809 Summercup Bruto

Misschien tussendoor nog even de nadruk erop leggen dat de plaatsen niet voor het rapen zijn - als je niet kan meespelen, graag op tijd uitschrijven. Op die manier loopt de startlijst niet in het honderd en kunnen we een reserve laten meespelen. Inschrijven op die reservelijst kan trouwens nog altijd via een eenvoudig mailtje naar Christel of Joris.

Zoeken