Clubkampioenschap

Zondag 30 augustus 2020 werd het clubkampioenschap voor dames en heren gespeeld, 45 deelnemers waarvan 9 dames en 36 heren. Bij het krieken van de dag omstreeks zes uur stroomden de eerste onverlaten van Witbos toe. Het weer was nog droog, maar het beloofde niet veel goeds te worden. De sluizen zouden in de namiddag open gezet worden, hetgeen ook nog werkelijkheid werd voor de 22 deelnemers van de 2e ronde.

Het werd een dag vol drama… .

Vice-captain Kristof Anthonis vertrok dapper en vol goede moed ten strijde in de eerste flight en stelde in de duisternis op hole 1 vast dat zijn belangrijkste wapen in de golfzak ontbrak: de 56 graden sand wedge stond nog op de chipping green! Een geweldige spurt over toch wel 100 meter werd ingezet om die wedge te halen. Gevolg: Kristof kreeg last van zware ademhalingsstoornissen die 3 holes duurden en ook 3 bogeys opleverden na 3 holes.

Rosita Gebruers slaagde erin het wereldrecord slagen op een par 3 te verbeteren: 21 slagen waren nodig om de bal erin te krijgen op hole 18. Het personen- en goederenverkeer op de betonbaan achter de green werd zelfs even stilgelegd uit veiligheidsoverwegingen. Rosita miste op een haar de cut bij de dames maar een vermelding in het Guinness Book of Golf Records is nu wel een feit.

Daan Van Gramberen had in zijn voorbereiding een paar marathons gelopen en stond scherp. Enkele slices en hooks op de beruchte hole 4 van Witbos brachten de voormalige clubkampioen op plaatsen waar, buiten enkele bosmuizen en mestkevers, nog nooit een levende ziel was geweest. Hij vond er wel nog enkele versleten rabbit- en practiceballen maar kreeg ook een 9 stond op zijn scorekaart.

Dirk Gysemberg heeft nu definitief de strijd opgegeven om ooit een lagere handicap te verwerven dan zijn alter ega Marjan. Dirk knock-out na ronde 1, Marjan fluitend door naar ronde 2. Dit mocht echter de pret niet bederven voor Dirk die er nog een leuke dag van maakte in het clubhuis.

Frank Horemans heeft na een succesvolle voetbalcarrière bij KFC Zammel ook de weg naar de golfbaan gevonden. Het clubkampioenschap van de golf is echter nog wat anders dan 90 minuten achter een bal hollen, anderen tegen de benen stampen en daarna de kantien in. Hole 4 en 12 in de 2de ronde bezorgen Frank nog altijd nachtmerries.

Steffan Verbeeck besloot op hole 12 om ook zijn aandeel in de geschiedenis van Witbos te schrijven. Een 12 op hole 12, waarschijnlijk te wijten aan een plotseling uitvallen van alle motorische coördinatie, leidde tot het verlies van 6 pro v1 ballen in het slijk van het uitgedroogde venneke en eveneens was het missen van de cut een tragisch feit.

Nick Van Rooy had de voorbije weken stiekem 25 lessen komen pakken bij pro Raf. Even die power fade laten omtunen in een power draw en de green van hole 8 kwam eindelijk in het bereik van de driver. Maar ook Nick maakte kennis met vervelende doubles en triples en besloot dat het leven aangenamer was in zijn café De Barbier in Herentals. Ze hebben daar trouwens heel goed bier van honderden merken.

Maric Daerden en Jens Van Overtveldt speelden elk op een schitterende manier de baan in bruto maar moesten de duimen leggen voor Ben Ooms die tussen de twee ronden thuis een intensieve zuurstoftherapie onderging om zo sneller te herstellen van de opgelopen fysieke en mentale averij in de eerste ronde. Bij de dames had Teresa meer last van die pikante Argentijnse spaghettisaus geserveerd tijdens de pauze dan van de tegenstand. De overwinning smaakte dan weer zoet.

Maar even 'to the point', wie overtroef wie en ging met de felbegeerde titel naar huis?

Bij de dames was er na de 1ste ronde al 'enige' afscheiding, Van Hove Teresa (73) stond na de eerste ronde 15 slagen voor op Van Sande Marianne (88) en Van Mol Karin en 16 slagen voor Rosseel Laura (89). In de 2de ronde speelde Teresa 75 en kon bijgevolg niet meer worden bijgehaald.

De eindstand bij de dames :

1. Van Hove Teresa : 148 (+8)
  2. Rosseel Laura : 173
  3. Van Sande Marianne : 181

Dikke proficiat aan Teresa en respect voor haar belaagsters !!!!

Het zal de volgende halve eeuw lastig zijn om Teresa van de titel te houden ? ?....

Bij de heren was er heel wat meer spanning en waren er na de eerste ronde nog meerdere kandidaten voor de titel.

Titelfavoriet Daerden Maric speelde de baan (70), ouwe getrouwe Ooms Ben (72) en nog een andere 'oud'-kampioen Vangramberen Daan (74) met daarachter nog een 10-tal heren met scores in de 70.

In de 2de ronde kwam de ervaring en militaire precisie van Ooms Ben goed van pas en speelde hij -1 (69) en Maric nog een knappe ronde in lastige omstandigheden maar met zijn 75 slagen moest hij ontgoocheld zien hoe Ben de titel pakte met 4 slagen voor.

Daarnaast was er in de 2de ronde nog een knappe prestatie van Van Overtveldt Jens die de baan speelde (70) en 1slag te kort kwam om zijn maatje in de eindstand nog van de 2de plaats te houden.

De eindstand bij de heren :

1. Ooms Ben : 141!! (+1)
  2. Daerden Maric : 145
  3. Van Overtveldt Jens : 146

Hier ook een dikke proficiat aan Ben !!!!

Ook een dikke proficiat aan de youngsters, en in het bijzonder Daan Mintiens die de titel van jeugdkampioen op zijn palmares krijgt. Zijn naam zal het gouden plakkaatje sieren.

Laatst aangepast op dinsdag, 01 september 2020 17:40