De openingswedstrijd

29 maart 2019. Een zonnige vrijdagnamiddag en het seizoen is gestart.

Met dank aan Chris Heylen van Argenta kantoor Westerlo

argenta

Voorbeschouwing

Met 43 inschrijvingen en goed weer op komst zat het al redelijk snor.
Met Chris Heylen - Argenta hadden we direct een ervaren sponsor voor de eerste wedstrijd.
Om 14h00 volgde er een korte briefing met de gewoonlijke plichtplegingen:

• Welkom aan spelers en sponsor
  • Birdie ballen te verdienen bij elke bruto 2 op de kaart
  • Plaatsen op de fairway nog altijd van kracht
  • Scores elektronisch ingeven na de wedstrijd via i-golf app of kiosk
  • Scorekaarten volledig ingevuld en ondertekend door speler en marker aan de kiosk deponeren
  • Startholes van de spelers
  • Startuur : 14h30 en prijsuitreiking omstreeks 19h00
  • Ready golf

En tot slot werd ook het initiatief voorgesteld om op een ludieke manier geld in te zamelen voor het goede doel.
Het deed me veel plezier te merken dat er een groot enthousiasme was om een steentje bij te dragen met de Witbos Heren.
Wat houdt het ook alweer in?

• Wanneer iemand één of meerdere 3-putts (op de green) doet in een ronde dan doneert hij hiervoor 1 euro aan het goede doel.
  • Er werd gekozen voor de goede doelen die ook gelinkt zijn aan het charity event van begin september.
  • Het initiatief is vrijblijvend maar langs de andere kant ook weer niet
De wedstrijd

Voor de eerste keer werd er in shotgun gestart. Alhoewel er duidelijk vermeld was dat er gestart mocht worden om 14h30 waren de meeste flights met enige voorsprong aan hun wedstrijd begonnen.
Dit, in combinatie met enkele 2-ball flights, zorgde ervoor dat het knooppunt op 4/11 al binnen de kortste keren kwam vast te zitten. Een belangrijk aandachtspunt voor de volgende wedstrijden.
Verder waren er maar weinig sportieve uitschieters te melden.
Enkel onze sponsor had een 'beagle' (bijna Eagle) op hole 16. Het scheelde echt maar 5 cm.

20190329_bijnaeagle.jpeg

Prijsuitreiking

Ook hier hebben we wat vertraging opgelopen door, laat ons het maar samenvatten als, IT problemen.
Een half uurtje later dan voorzien konden de gebruikelijke plichtplegingen dan toch starten.
De intro verliep nog goed en het dankwoord richting sponsor ook. Daarna liep het even mis toen ik compleet vergat om de sponsor ook even aan het woord te laten.
Te catalogeren onder beginnersfouten lijkt me. En nogmaals mijn excuses aan Chris.

Winnaars van de dag waren:

• Best Brut gewonnen door Ben Ooms met 28 ptn
  • Best Net Cat I + II
    • 1e plaats voor Yannick De Smedt met 36 ptn
    • 2e plaats voor Koenraad Raffo met 34 ptn
    • 3e plaats voor Frank Horemans met 33 ptn
  • Nevenklassementen
    • Longest drive op hole 7 gewonnen door Jochem Sueters
    • Nearest to the hole op hole 17 gewonnen door Koenraad Raffo
  • Birdie ballen waren er ook voor
    • Wayne Fitzpatrick op hole 3
    • Steffan Verbeeck op hole 10
    • Koenraad (slokop) Raffo op hole 17

Tot slot werd (in het donker) nog een foto genomen met alle winnaars.

20190329 winnaarfoto

Ik hoop dat jullie allemaal een prettige namiddag beleefd hebben en dat jullie er allemaal terug bij zijn op de volgende wedstrijd op 26 april 2019. We starten dan opnieuw in shotgun  om 14h30  (korte briefing omstreeks 14h00).

Sponsor van dienst is dan CG-IT van Cliff Geerts.

Tot dan

chris