Witbos Seniors Nieuws

Klik hier om scorekaart af te printen. Dit is voor casual.

Klik hier voor de playing handicaps Witbos 13 Holes MAT.en hier voor 18 Holes MAT

============================================================================

• Gelieve steeds in te schrijven voor een tee-time of practicemoment.

• Gelieve uit te schrijven als u om 1 of andere reden niet aanwezig kan zijn.

• Draag uw mondmasker van de parking tot aan de practice faciliteiten of hole 1. Gedaan met golfen? Zet uw mondmasker terug op.

• Blijf niet hangen op de parking om daar iets te nuttigen. Doe dit thuis.

• Plaatsen waar het te nat is vermijden, loop niet door de natte zones met uw trolley en zeker niet met de buggy. Gebruik zoveel mogelijk de paadjes en hardere delen van de baan om schade te beperken.

• De 3-holes baan heeft 3 afslagzones, gebruik deze en sla niet overal in het wilde weg af. Ook hier worden plaggen en pitchmarks hersteld.

• Zones die afgebakend zijn, zijn voor een reden afgebakend. Loop hier niet zomaar doorheen.

• Er liggen nieuwe afslagmatten, gebruik die en sla niet af voor, naast, achter, ... de mat.

• Over de wintergreens evenals tussen bunker en green rijdt u niet met een buggy of trolley.

• Plaggen en pitchmarks altijd herstellen. Steek uw pitchfork in uw broekzak zodat je ten allen tijden kan herstellen waar nodig.

• Externe golfers kunnen momenteel, in deze fase van het Park & Play Golf protocol, niet golfen op Witbos. Momenteel kunnen enkel onze eigen leden inschrijven en dit tot nader order.

• Maximaal 13 holes te spelen in deze fase en dit tot nader order.

• Afslaan aan hole 1 op het correcte uur. Denk aan tempo. Tussen elke flight zit 10 min om iedereen de kans te geven om te kunnen golfen.

Lees dit eens door.

1 december protocol park en play golf Vlaanderen

OP DE BAAN VERPLICHT MAX 13 HOLES TE SPELEN

OPGELET:

• Max. met 4 (er is geen melding van steeds dezelfde) MAAR steeds, ten allen tijde, mét afstand houden (behalve binnen huishouden en 1 nauw contact)
  • Reserveer, Parkeer, Speel, en onmiddelijk weer naar huis
  • Vrij spelen mag (Er kan GEEN EDS gespeeld worden.), vrij oefenen mag op driving range en/of practice area mits reservatie

Wij blijven u informeren.

============================================================================

TinyGrab Screen Shot 22-06-2020, 09.22.14.png

Einduitslag laddercompetitie

Als een speler op zijn/haar WHS handicap klikt in i-golf, dan krijgt hij/zij een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Je kan elke wedstrijd openen om het detail van de WHS verandering te bekijken.

Op die detailpagina staat er een knop “show calculation”.

Die is zeer handig want het toont heel overzichtelijk de berekening van de nieuwe WHS handicap van de speler.

De termen course handicap, adjusted stableford score, score differential, calculated handicap index, low handicap index, soft and hard cap, ….komen daarin terug.

De uitleg staat in zijn/haar detailfiche handicap.

Klik hier voor uitleg WHS.

====================================================================================================

golfers-circa-1750-58b730103df78c060e00924d.jpg

There must have been rules known to golfers dating back to the origins of the game.

Otherwise, how could players have squared off in competition?

What those rules were, nobody knows.